Зупинку забудови "Квітів Україні" підтвердили в апеляції

Вівторок, 26 жовтня 2021, 17:25
 
фото заборона

Апеляційний суд відхилив апеляцію забудовника "Квітів України", чим підтвердив заборону робіт на об’єкті під час досудового розслідування.

Про це повідомила організація "Зберегти Квіти України".

Київський апеляційний суд відхилив скаргу забудовника 25 жовтня. 

Ще 15 липня, за день після демонтажу будівлі, суд задовольнив позов адвокатів архітектора "Квітів" Миколи Левчука. Позивачі просили заборонити роботи на час досудового розслідування у справі порушення авторського права архітектора. 

Реклама:

Така заборона діє для власника, підрядника та проектувальників і необхідна, аби зберегти будівлю на час розслідування. 

Забудовник оскаржив таке рішення в апеляції, адже авторство архітектора Левчука нібито не доведено і не могло бути підставою для заборони. Суд зі стороною відповідача не погодився.

"Отже, будівля залишається захищена забороною по авторському праву, арештом по самоправству, приписом Мінкульту та статусом пам’ятки", – пояснюють в організації.

Водночас забудовник ПАТ "Квіти України" оскаржуватиме рішення далі у касації. Бенефіціарами юрособи є Олексій Пишний та Андрій Скалозуб.

Нагадуємо:

У липні у центрі Києва на вулиці Січових Стрільців почали зносити модерністичний фасад навчально-методичного павільйону "Квіти України".

Згодом Шевченківський районний суд Києва заборонив власнику будівлі "Квіти України" демонтаж на час судового процесу щодо порушення немайнових авторських прав архітектора.

Також забудовник позивається щодо скасування статусу пам’ятки.

Міністерство культури та інформаційної політики внесло будівлю "Квіти України", що розташована в Києві, до реєстру державних пам'яток, що забороняє її руйнування або перебудову.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: