До тепла підключили уже 65% житлових будинків Києва – КМДА

Вівторок, 26 жовтня 2021, 12:25
 
unsplash

У Києві станом на 25 жовтня опалення увімкнули у 5,2 тис  житлових будинків, які обслуговуються комунальними підприємствами (65%).

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Також тепло подали в майже 400 будинків ОСББ, ЖБК, інвестиційні та відомчі, що складає близько 20%. Зазначені житлові будинки підключаються винятково за індивідуальними заявками їх органів правлінь.

Без відповідної заявки на підключення теплопостачальна компанія не може підключити будинок до тепла. З різних причин, зокрема, прагнучи зекономити енергоносії, більшість будинків не звернулись для підключення. Міська влада наполегливо просить поінформувати про ці рішення мешканців будинків або звернутись із відповідними заявками", - пояснюють у КМДА.

Реклама:

Там нагадали, що тарифи на тепло КП "Київтеплоенерго" для категорії "населення" підвищуватися не будуть.

Напередодні Київська міська рада прийняла рішення про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства "Київтеплоенерго" на 2 млрд грн. 

"Столична система теплопостачання Києва є однією з найбільших в Європі. Це комплекс із трьох потужних теплоелектроцентралей, майже 200 котелень і понад 2,7 тис км теплових мереж.

Їх планово виводять в роботу на повну потужність, щоб уникнути різкого збільшення теплового навантаження та запобігти аварійності", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо:

У Києві 23 жовтня розпочали підключення будівель до тепла.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: