"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німеччина розгляне пропозицію України про додатковий транзит газу за спецумовами - посол

Понеділок, 25 жовтня 2021, 12:27
 
DAVID GANNON/AFP via Getty Images

Міністерство економіки та енергетики Німеччини обговорить пропозицію України про додатковий транзит 55 млрд кубічних метрів газу за спеціальними умовами.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", цитуючи посла Німеччини в Україні Анку Фельдгузен.

"Ми отримали цю пропозицію від української сторони та передали своєму Міністерству економіки та енергетики, як і решту пропозицій української сторони. Ми інтенсивно говоритимемо про цю пропозицію", - заявила Анка Фельдгузен 25 жовтня.

Дипломат зазначила, що Німеччина також намагається зберегти транзит через Україну після очікуваного запуску російського газопроводу "Північний потік-2".

Реклама:

"Але треба також сказати, що транзит газу колись закінчиться повністю, тому Україні слід працювати над майбутнім цієї системи - щоб забезпечити в подальшому транзит водню, щоб Україна стала незалежною і могла сама експортувати енергію", - додала Анка Фельдгузен.

Нагадаємо, президент РФ Владімір Путін заявив про готовність почати поставки газу по "Північному потоку-2" наступного дня після отримання відповідного дозволу від німецького регулятора. Компанія Nord Stream 2 AG повідомила, що перша нитка російського газопроводу "Північний потік-2" заповнена технічним газом і готова до транспортування палива. 

Голова найбільшої депутатської групи у Європарламенті звинуватив Росіюу використанні газу як зброї. 

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю 22 жовтня звинуватив Росію в організації газової кризи в Європі та закликав ЄС скоординувати свою відповідь з Україною.

При цьому Україна запропонувала Євросоюзу додатковий транзит в обсязі 55 млрд кубометрів газу за "спеціальними умовами".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: