Милованов: міжнародні IT компанії часто незадоволені практикою залучення ФОПів до роботи

Субота, 23 жовтня 2021, 10:00

Президент КШЕ і радник глави офісу президента Тимофій Милованов вважає, що деякі міжнародні ІТ-компанії не поспішають відкривати свої офіси в Україні, тому що вони часто незадоволені практикою залучення ФОПів до роботи. 

Про це він це він заявив в інтерв'ю виданню thepage. 

"Для українців така система працевлаштування є прийнятною, а для деяких міжнародних компаній - ні, тому що вони вважають систему ФОПів сірою", - заявив він. 

За його словами, міжнародні компанії працюють за стандартною системою оподаткування. А такі умови вигідні українським компаніям, які вже працюють на ринку, але не вигідні іноземним компаніям, які хочуть сюди зайти. "Врешті-решт міжнародні компанії програють у конкурентній боротьбі тим, хто цим не переймається", - зазначив Милованов. 

Реклама:

"Коли я був міністром економіки, зустрічався з представниками компанії Samsung. З тієї розмови я пам'ятаю, що українська філія теж скаржилась на поширену в Україні модель залучення працівників з числа ФОПів. 

З огляду на цю практику, такі компанії зазвичай приймають рішення розвиватися в інших країнах. Їм вигідніше створювати робочі місця в польських R&D-центрах, ніж в Україні. Samsung, на жаль, не єдиний такий приклад", - резюмував радник глави ОП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: