"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зеленський закликав Євросоюз надати європейську перспективу Україні

Вівторок, 12 жовтня 2021, 13:20
 
фото: оп

Президент Володимир Зеленський закликав керівництво ЄС і держави-члени бути "сміливими і далекоглядними" і надати європейську перспективу Україні.

Про це президент Володимир Зеленський заявив на пресконференції за підсумками саміту Україна-ЄС у Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Дуже очікуємо від керівництва Європейського Союзу і держав-членів сміливості і далекоглядності щодо бачення України як невід’ємної складової європейського простору", - сказав Зеленський.

"Надання європейської перспективи України, яка поділяє спільні з ЄС цінності, відповідно до статті 49 Договору про ЄС – логічний та очікуваний крок. Для досягнення цієї мети Україна наполегливо працюватиме з усіма партнерами і державами ЄС", - додав глава української держави.

Реклама:

Верховна рада закликала визнати перспективу членства України напередодні саміту з ЄС.

Про можливий шлях зняття ключової перешкоди у процесі євроінтеграції України, Грузії та Молдови читайте в статті депутата Європарламенту, співголови парламентської асамблеї "Євронест", колишнього прем'єр-міністра Литви Андрюса Кубілюса та радника депутата Європарламенту з політичних питань Рамунаса Станьоніса Проміжна інтеграція: як вирішити питання членства України, Грузії та Молдови в ЄС.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: