"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Блекаут у Лівані: електроенергію повернули через добу після відключення

Понеділок, 11 жовтня 2021, 09:25
 
REUTERS

Електропостачання Лівану відновлено після 24-годинного відключення.

Джерело: ВВС

Деталі: Міністерство енергетики країни повідомило, що центральний банк надав йому кредит у розмірі 100 мільйонів доларів на купівлю палива і підтримання роботи електростанцій.

У заяві в неділю державний постачальник електроенергії заявив, що тепер забезпечує той же рівень потужності, що і до відключення.

Реклама:

Однак навіть до останнього відключення люди часто отримували електрику всього на дві години на день, пише ВВС.

Що передувало: У суботу через нестачу палива дві великі електростанції у Лівані припинили роботу, це призвело до відключення електроенергії у більшості регіонів країни.

Передісторія:

На початку 2020 року впливова на Близькому Сході і в Лівані організація Хезболла оголосила, що країна "не прийме імперіалістські методи МВФ в управлінні економікою країни". Мінфін Лівану 9 березня не здійснив платіж за євробондами в 1,2 млрд доларів, таким чином допустивши перший суверенний дефолт в історії країни. З цього моменту Ліван опинився у глибокій економічній й політичній кризі.

Наразі понад 60% ліванців живуть за межею бідності, в країні рекордний рівень безробіття. В той же час у Лівані майже рік немає постійного уряду. Влітку 2021 року Ліван попросив у міжнародної спільноти надати країні економічну допомогу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: