"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Власниця ТМ "Експрес манікюр" претендує на посаду глави Мінстратегпрому

П'ятниця, 1 жовтня 2021, 13:15
 
фото: урядовий портал

Власниця ТМ "Експрес манікюр" Олена Липівська-Ергюль претендує на посаду віце-прем'єра - міністра з питань стратегічних галузей, яку наразі займає Олег Уруський.

Джерело: "Інтерфакс-Україна", декларація Олени Липівської-Ергюль

Деталі: Про те, що Липівська-Ергюль претендує на посаду Уруського свідчить подана нею 29 вересня уточнена декларація кандидата на посаду.

Право власності на ТМ "Експрес манікюр" належить до її активів із 2009 року.

Реклама:

Дохід кандидатки за 2020 рік з основного місця роботи склав 20,4 тис. грн – йдеться про зареєстровану в Туреччині компанію Sahne Vizyon Casting Turism.

Липівська-Ергюль має земельну ділянку площею 1000 кв.м у с.Ревне Бориспільського району, спільно з чоловіком, донькою і батьком - квартирою у Києві 71,5 кв.м і разом із чоловіком та дочкою - квартирою 189,4 кв.м у Туреччині.

Також вона задекларувала три сумки Chanel загальною вартістю понад 700 тис. грн, одяг цієї марки і марки Fendi приблизно на 2 млн грн та ювелірні прикраси Cartier та Van Cleef & Arpels на суму близько 800 тис. грн.

Її чоловік - громадянин Туреччини Ергюль Сюлейман Оузхан - за минулий рік отримав 633,84 тис. грн у турецькій компанії Tantur Tourism Co.

У власності жінки автомобіль Range Rover Sport 2016 р.в., у чоловіка - Mercedes-Benz E180 теж 2016 р. в.

Готівкою вона зберігає 378 тис. дол., 877 тис. євро і 1,5 млн грн.

Що було раніше: 27 вересня глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Верховна Рада візьметься за питання кадрових перестановок у Кабінеті міністрів у першій декаді жовтня.

Передісторія:

На початку вересня Арахамія заявив, що "планується три-чотири кадрових заміни" в Кабміні, але відмовився їх анонсувати. Він зазначав, що фракція ще 1,5 місяці тому почала активні переговори з потенційними кандидатами на посади певних міністрів.

1 вересня "Українська правда" повідомляла, що в найближчі місяці Верховна Рада може звільнити з посад міністра оборони Андрія Тарана, міністра соціальної політики Марину Лазебну й віце-прем'єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського. Їм шукали заміну.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: