PROMOTED

"Епіцентр Агро" провів перший в Україні агрофорум на діючому елеваторі у Вінниці

Вівторок, 21 вересня 2021, 13:00
 
ФОТО: ЕПІЦЕНТР

Учасники події змогли детально ознайомитися з найсучаснішими технологіями, впровадженими компанією Епіцентр Агро на найбільшому в області Вінницькому елеваторі.

Форум Grain Storage Forum ELEVATOR-2021 "SMART" ЗБЕРІГАННЯ 17 вересня провели компанії ProAgro Group та Епіцентр Агро. Ця подія зібрала понад 300 представників топ-менеджменту провідних аграрних компаній України. Серед учасників були керівники Епіцентр Агро, ProAgro Group, Астарта-Київ, Nibulon, Feerum, Tornum, Convex International та інші.

Головною темою форуму стала розбудова інфраструктури елеваторного ринку в Україні. В рамках кількох конференцій, що працювали одночасно, відбулися дискусії не тільки з питань зернозберігання, а й суміжних галузей — зернової логістики й трейдингу, переробки зерна, фінансових і юридичних аспектів, які були, за оцінками самих учасників, вкрай змістовними і фаховими.

Проведення практичної SMART-конференції було зумовлено потребою елеваторників у "спеціалізованому" заході, де на прикладі конкретного підприємства можна було наочно побачити технологічні й організаційні рішення.

В межах форуму відбулася екскурсія учасників конференції Вінницьким елеватором та ознайомленням з його роботою. Нещодавно компанія завершила будівництво третьої черги цього підприємства.

Загалом за останні півтора роки Епіцентр Агро інвестував у Вінницький елеватор $52 млн, збільшивши потужності одночасного зберігання більш ніж вдвічі — до 375 000 тонн. Таким чином цей об’єкт став одним з найбільших лінійних елеваторів в України.

Цей елеватор оснащено найсучаснішим обладнанням від провідних виробників. Він може одночасно приймати три різні види зерна на трьох точках приймання з автотранспорту, відвантажувати з двох точок на автомобільний і ще з двох — на залізничний транспорт.

По завершенню екскурсії керівники елеваторів "Епіцентр Агро" розповіли про роботу своїх підприємств, досвід будівництва і реконструкції, підвищення продуктивності та підготовки кадрів тощо.

Як зазначила керівник центрального офісу агрохолдингу й заступник керівника елеваторного напрямку Епіцентр Агро Світлана Нікітюк, проведення подібних практичних конференцій дозволяє учасникам ринку отримати неоціненний досвід для розвитку елеваторних господарств та аграрного бізнесу в цілому.

Вона також додала, що в період 2018-2021 рр. компанія інвестувала в будівництво та реконструкцію лінійних елеваторних комплексів понад 6 млрд грн. А зараз в процесі розбудови Епіцентр Агро знаходяться ще декілька елеваторних комплексів на Хмельниччині: в Антонінах, Полонному, Шепетівці та Чотирбоках.

Нагадаємо, компанія Епіцентр Агро консолідує виробничі активи аграрного напрямку групи Епіцентр К та обробляє 160 000 га землі в шести областях України. Серед активів Епіцентр Агро також 15 елеваторних комплексів загальною потужністю зберігання понад 1,5 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Підпишіться на наші повідомлення!