"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Правоохоронці оглядають Подільський міст через недбалість на будівництві

Четвер, 16 вересня 2021, 19:50
 
фото: прокуратура києва

Правоохоронці разом із експертами оглянули будівництво Подільського мосту через справу про службову недбалість під час будівництва мостового переходу через річку Дніпро та привласнення коштів.

Джерело: пресслужба Київської міської прокуратури

Дослівно: "16 вересня 2021 року на підставі ухвали суду в межах розслідування за участю експертів проводиться огляд на об’єкті вказаного будівництва.

Крім того, на даний час у кримінальному провадженні тривають експертизи з метою встановлення інших фактів неналежного проведення будівельних робіт та завищення цін на їх виконання, які призводять до привласнення коштів територіальної громади міста Києва".

Реклама:

Деталі: За висновками експертизи, бюджету Києва спричинили збитків на понад 4,5 млн гривень через неналежне виконання робіт з фарбування залізобетонних прольотних плит автопроїзду.

16 серпня першому заступнику керівника КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" та керівнику генпідрядної організації повідомили про підозру. 

Дії посадовця КП кваліфіковано ч. 2 ст. 367 ККУ, генпідрядника – за ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення коштів територіальної громади та службова недбалість).

Процесуальне керівництво у справі здійснює Подільська окружна прокуратура Києва.

Рекомендуємо почитати: Кличко розводить мости. Що заважає запустити Подільський міст

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: