"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польський концерн планує вийти на український ринок нафтопродуктів

Середа, 1 вересня 2021, 09:00
 
intellinews.com

Польський нафтоконцерн Orlen має план виходу на український ринок нафтопродуктів.

Про це міністр енергетики Герман Галущенко повідомив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Нещодавно вони були. На жаль, я не зміг з ними зустрітися. Але від своїх колег знаю, що вони прийшли з реальним планом виходу на український ринок. Це супер", – сказав Галущенко.

За словами міністра, концерн розглядає можливість викупу мереж і входу в кілька сегментів, зокрема в нафтопереробку і нафтохімічний сектор.

Реклама:

Разом з тим міністр припустив, що в цьому процесі можуть виникнути деякі проблеми, пов'язані, зокрема, з браком в Україні нафти власного видобутку.

"Вони (Orlen, - ред) також розуміють, що нафта в Україні не є предметом видобутку. Ми повинні її десь взяти... Максимум, можемо замість нафтопродуктів купувати нафту, але в чому тоді сенс? І чи будуть інвестиції в Україну, якщо поруч Мажейкяйський НПЗ у Литві, що входить в Orlen, і кілька інших переробних заводів?", – зазначив Галущенко.

В ході візиту керівництва PKN Orlen в Україну в тому числі обговорювалася можливість покупки роздрібної мережі АЗС "Укрнафта", власниками якої є НАК "Нафтогаз України" і група "Приват" Ігоря Коломойського і партнерів.

Крім того, в ході зустрічей з українськими чиновниками обговорювався ряд питань, в тому числі щодо інвестицій в нафтопереробну галузь, імпорту нафти і ряду інших.

Нагадуємо:

PKN Orlen – одна з найбільших в Центральній Європі нафтопереробних компаній.

Управляє сімома НПЗ в Польщі, Чехії та Литві. Також PKN Orlen управляє мережею з 2 679 АЗС.

Група є одним з найбільших постачальників нафтопродуктів в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: