"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У США хочуть до 2030 року забезпечити на ринку 50% електрокарів

Четвер, 5 серпня 2021, 18:16
 
unsplash

Президент США Джо Байден 5 серпня підпише розпорядження, яким затвердить 2030 рік як мету для забезпечення половини усіх нових автомобілів електричними моделями, а також встановити нові норми викидів для транспортних засобів.

Про це повідомляється на сайті Білого Дому.

У Білому Домі посилаються на технологічні зміни, яких зазнав ринок упродовж останніх 11 років. Так, з 2010 року вартість батарей впала на 85%, внаслідок чого ціна електрокарів наближається до авто на пальному. Водночас їхня дальність збільшилася, а кількість моделей на ринку зросла.

Відтак у США визначили 2030 рік як компромісну мету з виробникам, аби вони мали змогу модернізувати свої виробничі потужності без втрати активів. При цьому уряд США частково планує фінансувати цей перехід.

Реклама:

Разом із оновленими вимогами до авто планується, що зміни дозволять скоротити викиди парникових газів від нових авто на 60% проти даних 2020 року. 

Як зазначає Reuters, уряд пропонує план з підтримки переходу виробників на нові технології вартістю у 174 млрд доларів, зокрема 100 млрд доларів для стимулювання попиту. Водночас "інфраструктурний план" Байдена містить 7,5 млрд доларів на побудову мережі станцій для зарядки електрокарів.

Експерти на ринку оцінюють інвестиції в електричні засоби пересування до 330 млрд доларів до 2025 року. Наразі електрокари становлять лише 2% загальних продажів автівок у світі, проте частка може зрости до 24% до 2030 року.

Економічна правда



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: