"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

УЗ планує виконати капремонт частини плацкартних вагонів у 2022 році

Понеділок, 30 серпня 2021, 16:27
 
фото: укрзалізниця

Укрзалізниця до кінця 2021 року планує провести капітально-відновлювальний ремонт 50 пасажирських вагонів, також компанія розробила проєкт ремонту плацкартів на 2022 рік.

Про це повідомила пресслужба УЗ.

Ремонти здійснюються на власних виробничих потужностях. У компанії кажуть, що після такої модернізації Укрзалізниця отримує фактично нові вагони, однак їхня вартість на 30% нижча від нових.  

Від початку року 7 капітально відремонтованих купейних вагонів-трансформерів курсують у складі поїзда № 737/738 Запоріжжя — Київ. 

Реклама:

Рухомий склад має оновлений кузов вагона, даховий кондиціонер, нові віконні блоки із склопакетами, ролетні системи для захисту від сонця. Також у купе встановлені USB-розетки біля кожного місця, під столиками — полички для підзарядки телефонів. Купе обладнані індивідуальними системами клімат-контролю. 

Такий плановий капітально-відновлювальний ремонт коштує 16 млн грн у розрахунку на вагон. Новий вагон оцінюється у 30 млн грн, кажуть в УЗ. 

Також УЗ планує оновити плацкартні вагони, його оздоблено шторками приватності для кожної полиці, а у кожному вагоні встановлені пеленальні столики. Така модель має пройти випробування та доопрацювання, після чого зможе стати серійним варіантом для капітально-відновлювальних ремонтів у 2022 році.

Укрзалізниця планує випускати до сотні модернізованих власними силами різних типів вагонів щороку, плацкартні вагони будуть одним із пріоритетів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: