"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Винний завод в Одесі планують приватизувати за 65 мільйонів

Середа, 18 серпня 2021, 16:39
 
фото фонду держмайна

Фонд держмайна виставив на приватизаційний аукціон майновий комплекс "Одесавинпром" зі стартовою ціною 65,3 млн грн, торги відбудуться 14 вересня.

Про це повідомила пресслужба ФДМ.

Переможець торгів отримає у власність, зокрема, виробничі корпуси, складські приміщення виготовленої продукції, підвали для обробки та зберігання вина. Нерухомість підприємства загальною площею понад 22 тис. м² розташована в Одесі на вулицях Французький бульвар, Наливна та Отамана Головатого.

Підприємство "Одесавинпром" започатковане ще у 1857 році професором медицини Віктором Енно та французьким купцем Франсуа Нуво. Наразі потужності "Одесавинпром" орендуються приватною компанією – ПАТ "Одесавинпром".

Реклама:

Компанія є виробником, зокрема, ігристих вин "Французький бульвар". У першій половині 2021 року вона отримала 14 млн грн збитку.

Договір оренди майнового комплексу "Одесавинпром" є також одним з найдорожчих, укладених державою у першому півріччі. Після проведення аукціону на продовження оренди щомісячні платежі зросли майже вдвічі – на 411,8 тис грн – до 751,3 тис грн.

Читайте також: Найбільший рантьє країни. Що держава здає в оренду і скільки на цьому заробляє

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: