Киянам без спецперепусток на час локдауну заблокують проїзні – КМДА

Четвер, 12 серпня 2021, 19:55

У випадку можливого локдауну у столиці громадським транспортом зможуть скористатись кияни лише із спеціальними перепустками, транспортні картки (проїзні) без дозволів діяти не будуть. 

Джерело: заступник голови КМДА Олексій Кулеба у Facebook

Деталі: Як раніше повідомлялось, спеціальні картки кияни отримають у випадку, коли керівник їхнього підприємства подасть їх у списках до КМДА на отримання такої перепустки. Наразі вже запрацювала електронна реєстрація для доступу до громадського транспорту в разі локдауну. 

Під час суворого карантину кияни зможуть, як і раніше, скористатись картками старого та нового зразків: Kyiv Smart Card, Київ Цифровий або Карткою Киянина.

Реклама:

Але активними на час локдауну будуть лише ті, власникам яких надано дозвіл.

Тобто проїзні киян, які не отримали дозвіл, будуть заблоковані. 

Пряма мова: "При оформленні заявки на отримання дозволів керівник подає списки працівників із вказанням номерів їхніх транспортних карток. У разі позитивного рішення керівник отримає відповідний лист, а транспортна картка працівника під час локдауну автоматично активується.

Ви зможете скористатись громадським транспортом, як зазвичай, сплативши за проїзд карткою. Усі інші транспортні картки (без дозволів) у період суворих обмежень діяти не будуть".

Що передувало: Столична влада розробила електронну систему для отримання спецперепусток у громадський транспорт на випадок посиленого карантину, з 10 серпня вона запрацювала у тестовому режимі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: