"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бізнес може отримати будь-яку з 13 ліцензій через "Дію" – експеримент Мінекономіки 

Середа, 11 серпня 2021, 19:29
 
unsplash

На засіданні уряду ухвалили рішення запустити експериментальний проєкт "Е-дозвіл" для отримання однієї з 13 найпопулярніших ліцензій бізнесу через через "Дію".

Про це повідомляє пресслужба відомства. 

Для участі в експериментальному проекті відібрали 13 найбільш популярних ліцензій: на роздрібну та оптову торгівлю алкоголем, тютюновими виробами, рідинами для е-сигарет; оптову торгівлю пальним та зберігання пального. 

Також онлайн можна отримати ліцензії на провадження туроператорської діяльності, діяльності з ветеринарної практики, обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, діяльності у сфері дошкільної освіти та посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Реклама:

Перелік дозволів планують розширити, додали у Мінекономіки.Там зазначили, що таких ліцензій щороку отримує понад 200 тисяч підприємців. Поряд із онлайн-формою бізнес може подати заяву письмово.

Реалізація проекту передбачає цифровізацію повного циклу процедур у сфері ліцензування та автоматичну видачу ліцензії, там де не передбачено додаткових перевірок документів при подачі заяви. 

Експеримент триватиме з 1 листопада 2021 до 31 жовтня 2023 року. Після його завершення планується  внесення до Верховної Ради проекту закону щодо спрощення умов надання ліцензій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: