"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В епізоді щодо "Кузні на Рибальському" заарештували третього підозрюваного

П'ятниця, 9 липня 2021, 12:56
 
фото української правди

Печерський суд 8 липня обрав одному з ексначальників Департаменту військово-технічної політики Міноборони запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці у справі щодо постачання неякісної техніки ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба Держбюро розслідувань.

Експосадовцю Міністерства оборони присудили тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі понад 475 млн гривень.

За версією слідства, внаслідок домовленості між посадовцями Міноборони та "Кузні на Рибальському" у 2016 році з низкою порушень був укладений договір на постачання двох військових катерів. Згодом виявилось, що вони не відповідають технічним вимогам та не придатні для використання Збройними Силами.

Реклама:

За цим епізодом справи збитки становлять близько 443 млн грн. Інший епізод постачання неякісної техніки для МОУ стосується компанії "Богдан Моторс".

Експосадовців Міноборони підозрюють в умисному вчиненні дій з перевищенням повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. 

Нагадуємо:

7 липня Печерський суд розглянув клопотання слідчих та задовольнив його у повному обсязі, обравши голові правління ПрАТ "Кузня на Рибальському" запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

2 липня слідчі ДБР повідомили про підозри колишнім посадовим особам Міністерства оборони та ПрАТ "Кузня на Рибальському" у цій справі.

Державне бюро розслідувань провело обшуки на підприємствах, які пов'язують з колишнім президентом Петром Порошенком - це завод "Кузня на Рибальському" та підрозділи компанії "Богдан Моторс" у Києві та інших областях.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: