Кабмін пропонує спростити умови виробництва спиртових дистилятів малими виробниками

Середа, 7 липня 2021, 15:40
 

Кабмін схвалив законопроєкт про зміни до законодавства, які спрощують умови виробництва спиртових дистилятів малими виробниками.

Таке рішення прийняли на засіданні 7 липня, передає Урядовий портал.

Зазначається, що таке рішення прийняли в рамках Програми реформування та розвитку спиртової галузі на 2020-2023 роки.

"Мінекономіки продовжує роботу з реформування та детінізації спиртової галузі, яка відіграє значну роль у забезпеченні ринку сировиною, наповнює державний бюджет та сприяє розвитку українського бізнесу, в тому числі малих підприємців.

Реклама:

Сьогоднішнє рішення передбачає спростити процедури ліцензування виробництва спиртової продукції для малого бізнесу. Зокрема, вартість ліцензії на оптову торгівлю спиртними напоями для малих виробників дистилятів пропонується зменшити майже у 17 разів", - зазначив перший віце-прем’єр-міністр України - міністр економіки Олексій Любченко.

Законопроєктом передбачається:

  • спростити процедуру ліцензування виробництва та зменшити вартість ліцензії на оптову торгівлю спиртними напоями для малих виробників дистилятів - з 500 тис грн до 30 тис грн;
  • розширити перелік спиртових дистилятів, дозволених для використання у виробництві алкогольних напоїв;
  • визнати малими виробниками дистилятів суб’єктів господарювання, що виробляють спиртові дистиляти та спиртні напої з власних дистилятів, обсяг реалізації яких не перевищує 10 тис. декалітрів за календарний рік та встановити вимоги до їх матеріально технічної бази;
  • узгодити норми законодавства щодо ліцензування виробництва та продажу спиртових дистилятів, виключивши положення щодо обов’язкової сертифікації спирту, дистилятів, біоетанолу і тютюнових виробів.

"Реалізація документа дозволить спростити доступ малих виробників до ринку спиртових дистилятів та спиртних напоїв, стимулювати розвиток та легалізацію малого підприємництва, а також створити додаткові можливості для переробки сільськогосподарської продукції", - додали в уряді.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: