Керівництву АРМА повідомили про підозри у привласнені понад $400 тисяч

Вівторок, 27 липня 2021, 12:51
 

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у привласнені понад 400 тисяч доларів США керівництву Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), та двом адвокатам.

Джерело: ДБР, заступник голови АРМА Володимир Павленко 

Деталі: Державне бюро розслідувань заявляє про зловживання керівництва АРМА, викриті у співпраці зі спецпідрозділом із боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

За даними ДБР, протягом серпня-грудня 2020 року тимчасовий виконувач обов’язків голови АРМА (Віталій Сигидин – ред.), його заступник (Володимир Павленко), начальник управління даної установи (Вахтанг Бочорішвілі) у змові з адвокатами та фізичною особою (Ігор Король) заволоділи коштами, які були передані в управлінні АРМА.

Реклама:

"Вказані особи, на підставі підроблених судових рішень, безпідставно перераховували кошти на банківський рахунок фізичної особи, яка не мала до грошей жодного відношення. Потім ці гроші розподілялись між учасниками групи", – заявляє ДБР. 

Шістьом особам повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою, в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 

Підготовлені клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідство триває.

Підготовлено клопотання про відсторонення керівництва АРМА від займаних посад.

ДБР також перевіряє причетність вказаних осіб у причетності до кримінального правопорушення, пов’язаного легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.  

Заступник голови АРМА Володимир Павленко заявив, що підозрою його намагаються змусити піти з посади: "Всі звільняються. Міністр МВС сам, верхівка СБУ не сама. І нас переконливо просили, але не переконали. Мабуть вирішили переконувати у доступний ім спосіб і чекають від нас заяв про звільнення. Заяви будуть, але не про звільнення!".

Пряма мова Павленка: "Я співчуваю слідчому, якому доводиться писати цю нісенітницю про невстановлених осіб у невстановленому місці у невстановлений час та у невстановлений спосіб. Можливо я співчуваю навіть заступнику Генерального прокурора, який підписує підозру мабуть о 5 ранку навіть не допитавши нас як свідків. Я сподіваюсь, йому стане соромно і він сам в зв'язку з цим невдовзі напише заяву про звільнення".

 

Читайте також: $400 тисяч і свиняча голова. Як з-під державного нагляду зник арештований бандитський общак

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: