Mercedes-Benz купив стартап YASA, який випускає електродвигуни

Неділя, 25 липня 2021, 10:00

Автовиробник Mercedes-Benz, що входить до групи Daimler AG, придбав британський стартап YASA, який випускає електродвигуни для спортивних машин. 

Про це повідомляється на сайті компанії. 

У Mercedes-Benz вважають, що угода дозволить компанії зміцнити свої технології напередодні переходу на випуск виключно електромобілів. 

Умови угоди не розголошуються. 

Реклама:

За словами глави підрозділу Mercedes-AMG Філіпа Шимера, технології YASA дозволять цій модельній лінійці "бути на крок попереду конкурентів". 

Відповідно до плану концерну, з 2025 року всі нові моделі машин Mercedes-Benz працюватимуть виключно на електричних двигунах, і покупці зможуть вибрати таку альтернативу для будь-якої зі старих моделей. 

Для виконання цих цілей компанія має намір інвестувати понад 40 млрд євро в прискорення розробки електромобілів в період з 2022 року по 2030 рік. "Переломний момент наближається, і ми будемо готові до того, що до кінця цього десятиліття ринки перейдуть виключно на електромобілі", - сказав головний виконавчий директор Daimler і глава Mercedes-Benz Ола Калленіус. 

Нагадуємо: 

YASA, яка вийшла з Оксфордського університету в 2009 році, вже два роки співпрацює з Mercedes. Серед її клієнтів - Ferrari і інші відомі бренди. Тепер онаа буде поставляти двигуни для ряду нових моделей електромобілів в лінійці Mercedes-AMG.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: