В Іспанії побудували найвищий житловий будинок в ЄС

Вівторок, 20 липня 2021, 18:50
 
tripadvisor

В іспанському місті Бенідорм, яке є одним з найпопулярніших туристичних напрямків у Європі, завершили будівництво хмарочоса Intempo.

Про це повідомляє The Guardian.

Це найвищий багатоквартирний будинок в Європейському Союзі, висота якого становить 187 метрів. Його вежі-близнюки також можуть похвалитися найшвидшим ліфтом в Іспанії, який підіймається зі швидкістю 4,2 метра на секунду і може піднятися на верхній поверх за 52 секунди.

Вежі пов'язані нагорі ромбовидною структурою, де ціна пентхауса становить близько 2 мільйонів євро. На інших 47 поверхах ціни починаються від 257 000 євро.

Реклама:

Вибір часу може здатися катастрофічним, оскільки такі курортні міста, як Бенідорм, несуть на собі основний тягар різкого падіння іноземних туристів. І все ж, за словами промоутера Uniq Residential, 100 з 256 квартир Intempo були попередньо продані - близько 60% іспанцям, а решта - росіянам, скандинавам, німцям і бельгійцям.

Intempo будували 17 років і за цей час хмарочос змінив кількох власників. Його нинішній власник, фонд SVPGlobal, заплатив 60 млн євро за придбання боргів будівлі у Sareb, так званого "поганого банку", створеного для виведення десятків тисяч незавершених об'єктів нерухомості після обвалу на ринку нерухомості в Іспанії в 2008 році.

Власники впевнені, що відкриття хмарочоса - ключовий крок на шляху до перетворення Бенідорму на Майамі на Середземному морі.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: