Разумков підписав постанову щодо Бюджетної декларації: що рекомендує Рада

Понеділок, 19 липня 2021, 15:24
 
фото верховна рада

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав постанову "Про Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки" з урахуванням рекомендацій парламентарів, зокрема рекомендують "запровадити локалізацію у публічних закупівлях".

Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

Цим документом парламент взяв до відома Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки, затверджену Кабінетом Міністрів.

Серед рекомендацій Верховної Ради – збільшення доходів проєкту державного бюджету на 2022 рік, розвиток експорту товарів, робіт, послуг українського походження та підвищення їхньої конкурентоспроможности на світовому ринку шляхом стимулювання експортного кредитування. 

Реклама:

Парламент рекомендує уряду під час підготовки держбюджету на 2022 рік забезпечити імпортозаміщення, врахувати заходи з залучення інвестицій у нові виробництва і розвиток промисловости. Зокрема, робити це у Раді радять шляхом запровадження локалізації у публічних закупівлях.

Також рекомендують забезпечити створення індустріальних парків з податковими стимулами, затвердити Стратегію управління державним боргом на 2022-2023 та план її реалізації.

Крім того, у документі йдеться про доцільність перегляду джерел фінансування та напрямів використання спеціального фонду державного бюджету, збільшення прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп та збільшення розміру мінімальної заробітної плати.

Нагадуємо:

Верховна Рада на засіданні 15 липня ухвалила постанову щодо Бюджетної декларації на 2022-2024 роки – цей документ є основою для складання проекту державного бюджету на 2022 рік. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!