"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лукашенко вивів "Белоруснефть" з концерну що потрапив під санкції

Неділя, 18 липня 2021, 17:04
 

Самопроголошений Президент Білорусі Олександр Лукашенко своїм указом вивів "Белоруснефть" з підпорядкування концерну "Белнефтехім", який потрапив раніше під санкції США. 

Відповідний документ опублікований на правовому порталі республіки. 

Документ виключає з указу 2006 р пункт "виробниче об'єднання знаходиться в підпорядкуванні Білоруського державного концерну з нафти та хімії", а також положення про те, що гендиректор підприємства призначається на посаду і звільняється з посади головою "Белнефтехіму" за погодженням з президентом країни. 

Нагадуємо: 

Реклама:

З 3 червня США відновили санкції проти дев'яти білоруських держпідприємств, заборонивши американським громадянам проводити операції з ними, їх власністю або майновими інтересами. 

Під американські обмеження потрапили "Белнефтехім", "Белнефтехім США", "Білоруський нафтовий торговий дім", "Гродно Азот" та інші 5 компаній. 

Рішення США щодо обмежувальних заходів щодо Мінська було прийнято після інциденту з екстреною посадкою літака Ryanair 23 травня. 

У 2014 році, через сім років після введення санкцій відносно "Белнефтехіму" (були припинені в 2015 р), білоруський уряд вивів "Білоруськалій" зі складу концерну "Белнефтехім".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: