У німецькій армії створили космічне командування

Вівторок, 13 липня 2021, 18:00

Німецький бундесвер у вівторок запустив космічне командування, завданнями якого стане спостереження за супутниками, відстеження небезпечного космічного сміття і аналіз діяльності інших країн.

Про це повідомляє агентство АР.

Міністр оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер дала старт роботі нового командування під час відвідин бази в Удемі на заході Німеччини.

Вона наголосила, що військові "реагують на зростаюче значення космосу для здатності нашої держави функціонувати, процвітання нашого населення і зростаючу залежність збройних сил від космічних даних, послуг і продуктів".

Реклама:

Крамп-Карренбауер зазначила, що термін "космічне командування" може викликати асоціації з романами Жюля Верна або зорельотом "Ентерпрайз", втім, за її словами, реальність "далека від такої сенсаційності".

Бундесвер має на орбіті шість супутників. Міністр зазначила, що космічні операції для Німеччини "завжди є оборонними операціями" - наприклад, щоб упевнитись у відсутності загроз для інфраструктури. 

У Сполучених Штатах вже є космічне командування, роль якого полягає в проведенні таких операцій, як забезпечення супутникової навігації і зв'язку між військами та попередження про запуски ракет.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: