Україна вперше головуватиме в Міжнародній раді по зерну

Вівторок, 8 червня 2021, 13:00
 
Тарас Качка

Заступника міністра економіки України Тараса Качку обрали головуючим в Міжнародній раді по зерну на 2021/2022 рік.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки у Facebook.

Зазначається, що 7 червня під час засідання 53-ї сесії МРЗ Качку "проголошено очільником Міжнародної ради по зерну на 2021/2022 рік".

"Україна приєдналась до МРЗ ще у 1998 році, а 6 липня 2010 року стала повноправним членом-експортером, однак вперше головуватиме в цій організації", - додали у міністерстві.

Реклама:

Головування розпочнеться з 1 липня 2021 року і триватиме до 30 червня 2022 року.

"Виробництво і торгівля зерновими є не лише однією з сильних сторін України в контексті світової торгівлі, але й являє собою основу врівноваженої продовольчої системи, в якій має бути відображено внесок виробництва, інфраструктури, враховані кліматичні та соціальні стандарти та орієнтири на інтегрованість в глобальні продовольчі системи.

Сподіваюсь, головування в МРЗ надасть можливість Україні широко заявити про свою позицію вагомого гравця на зовнішньому ринку та прикласти зусиль до розвитку глобального зернового ринку з урахуванням існуючих викликів", - сказав Тарас Качка.

Міжнародна рада по зерну є міжнародною міжурядовою організацією, яка адмініструє єдиний діючий міжнародний договір по зерну - Конвенцію про торгівлю зерном 1995 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: