ДБР викрило масштабні розкрадання майна та вугілля з вагонів Укрзалізниці

П'ятниця, 18 червня 2021, 13:12
 

Державне бюро розслідувань спільно зі спецпідрозділом Служби безпеки викрили та затримали членів потужної злочинної організації, яка розкрадала вугілля та інше майно з вантажних вагонів "Укрзалізниці".

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За даними слідства, злочинне утворення було добре організоване, мало чітку структуру та ієрархію. До цього входило понад 30 осіб з-поміж правоохоронців, працівників залізниці та цивільних громадян.

Щоб пограбувати потяг, його зупиняли у визначеному місці члени банди, які працювали у воєнізованій охороні залізниці. Потім інші учасники організації перевантажували вугілля у вантажівки.

Реклама:

Угруповання мало у своєму розпорядженні десятки вантажівок, якими вони караваном вивозили викрадене. За один раз група могла вкрасти до 100 тонн вугілля , на операцію витрачалось лише від 30 хв до 1 години.

Працівники поліції у Запорізькій області, які входили до угруповання, забезпечували "прикриття" від правоохоронних органів.

За попередніми підрахунками, на крадіжках вугілля ділки мали мільйонні прибутки.

Фіксація слідчими ДБР злочинної діяльності організації тривала майже рік. Було проведено великий обсяг роботи щодо документування членів угруповання, встановлення всього злочинного ланцюга до самої верхівки організації.

Слідчі ДБР повідомили про підозру 7 особам. Одній громадянці України – у створенні злочинної організації та її керівництві, крадіжках організованою групою у великих розмірах.

Також про підозру повідомили двом інспекторам поліції в Запорізькій області, начальнику однієї зі стрілецьких команд УЗ та трьом цивільним особам за участь у злочинній організації та пособництві у таємному викраденні чужого майна.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим фігурантам провадження.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: