Оператор газотранспортної системи наблизився до виходу на біржу

Понеділок, 14 червня 2021, 16:14
 

Оператор газотранспортної системи визначив Українську енергетичну біржу як оператора, що організовуватиме біржову торгівлю природним газом для потреб підприємства.

Про це повідомляє пресслужба ОГТСУ.

Зазначається, що з 16 квітня по 02 червня 2021 року Оператор ГТС України приймав заявки від бірж на організацію біржової торгівлі природним газом. За результатами оцінки УЕБ була визначена переможцем.

"Розвиток біржової торгівлі газом – це запорука зростання конкуренції, а отже й прозорого формування ринкової ціни на газ. Вихід Оператора ГТС України на біржу має сприяти підвищенню ліквідності та розвитку оптового ринку короткострокових стандартизованих продуктів", – зазначив гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон. 

Реклама:

Він додав, що вже проведена необхідна інтеграція інформаційних систем, а також запущена торгівля газом з постачанням протягом доби та на добу наперед.

Крім того в ОГТС нагадали, що у січні 2021 року президент Володимир Зеленський підписав закон, яким дозволив оператору та іншим держпідприємствам купувати природний газ на товарних біржах, як це відбувається у інших європейських країнах.

Економічна правда



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: