"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

G7 погодить податок для корпорацій у липні

Понеділок, 14 червня 2021, 09:55
 

Домовленість щодо введення глобального податку у розмірі 15% очікується на зустрічі міністрів фінансів та керівників центробанків "Великої двадцятки" у липні.

Про це йдеться у спільному комюніке за підсумками саміту G7 у Великій Британії, передає Укрінформ.

"Нам потрібна податкова система, яка буде справедливою у всьому світі. Ми підтримуємо історичне зобов’язання, прийняте G7 5 червня. Ми продовжимо дискусію для досягнення консенсусу щодо глобальної угоди зі справедливого вирішення питання розподілу податкових прав та амбіційного глобального мінімального податку, що становить щонайменше 15% у кожній конкретній країні", - йдеться у комюніке.

У G7 висловили сподівання на "досягнення домовленості на липневій зустрічі міністрів фінансів та керівників центральних банків G20".

Реклама:

Зазначається, що цим самим зроблено значний крок на шляху до створення "більш справедливої податкової системи, яка відповідатиме 21 століттю".

Нагадуємо:

Міністри фінансів країн Великої сімки 5 червня заявили про зобов’язання "застосовувати глобальний мінімальний податок у щонайменше 15 відсотків для кожної країни".

Цей крок спрямований на те, щоб транснаціональні корпорації - особливо технологічні гіганти - не мали в майбутньому можливості отримувати великі прибутки в одних країнах і платити з них низькі податки в інших.

Ухвалення цієї глобальної податкової зміни ініціювала адміністрація президента США Джо Байдена. 

Таким чином США хочуть обмежити можливість транснаціональних концернів використовувати переваги податкових систем для збільшення своїх прибутків, особливо в період пандемії коронавірусу, яка послабила економіки в усьому світі.

Міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц назвав ухвалене рішення "історичним", а також назвав це "податковою революцією".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: