ЗМІ: Boeing продав більшість літаків MAX

Субота, 12 червня 2021, 10:00
 

Відновлення попиту на авіаперевезення дозволило американському авіаконцерну Boeing знайти покупців на літаки, що залишилися незатребуваними в період пандемії, коли покупці відмовлялися від замовлень або взагалі оголошували про банкрутство.

Про це пише The Wall Street Journal. 

За даними джерел газети, в даний час число незатребуваних літаків Boeing MAX становить лише близько 10, тоді як в липні минулого року їх було близько 100. 

"Незважаючи на те, що ринок міжнародних авіаперевезень ще далекий від відновлення, внутрішні авіаперевезення в Штатах в останні місяці на підйомі, відзначають галузеві експерти. Завантаженість внутрішніх рейсів становить близько 84%, а щоденний пасажиропотік аеропортів наблизився до 2 млн - максимуму з березня 2020 року, тобто з початку пандемії", - пише видання. 

Реклама:

Авіакомпанії реагують на зростаючий попит, додаючи нові рейси і розширюючи штати співробітників, а також починають збільшувати парки літаків. 

Серед американських авіакомпаній, які купили залишалися незатребуваними літаки Boeing MAX, - United Airlines Holdings Inc. і Alaska Air Group Inc. 

Так, United повідомила в березні, що зроблений нею замовлення на 25 літаків Boeing MAX включає в себе як уже готові лайнери, так і літаки, які будуть зроблені пізніше. Тим часом Alaska Airlines заявила, що придбає 9 літаків MAX, вироблених Boeing для інших компаній. 

Джерела WSJ відзначають, що United веде з Boeing переговори про покупку ще близько 150 літаків. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!