УЗ співпрацюватиме зі швейцарською Stadler щодо виробництва потягів в Україні

П'ятниця, 7 травня 2021, 19:22
 

Укрзалізниця та швейцарська Stadler CIS AG уклали Меморандум про співпрацю та локалізацію в Україні виробництва пасажирських потягів, їх можуть використовувати, зокрема, у проєкті City Express.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури, Офіс президента.

Відповідно до Меморандуму, сторони докладатимуть зусиль для розвитку пасажирських залізничних перевезень в Україні та залучення фінансування. Крім цього, якщо Stadler CIS AG переможе в одному з тендерів та отримає замовлення на поставку рухомого складу для Укрзалізниці, компанія планує розглянути можливість локалізації виробництва в Україні.

В.о. голови правління Укрзалізниці Іван Юрик зазначив, що "головна умова такого партнерства є незмінною — локалізація виробництва на території України". 

Реклама:

"Адже це залучення додаткових коштів в економіку та розвиток важкої промисловості нашої країни", — додав він.

Як повідомили в Офісі президента, наразі Stadler шукатиме майданчик для будівництва заводу з виробництва рухомого складу приміських потягів і міських трамваїв. "Наступними кроками буде трансфер технологій і навчання працівників для забезпечення якості продукції, яка б відповідала стандартам компанії. Цей завод орієнтуватиметься як на внутрішнього українського споживача та участь у тендерах, так і на експорт продукції до інших країн", – йдеться у повідомленні.

У президента додали, що співпраця зі Stadler сприятиме реалізації проєкту якісного приміського залізничного сполучення City Express, перший етап якого має бути втілений у Києві, Дніпрі та Харкові.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: