Українська економіка почала відновлюватися після коронакризи — Шмигаль

Субота, 29 травня 2021, 17:00

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що вже в перші чотири місяці цього року фіксуються позитивні тренди, які свідчать, що українська економіка почала відновлюватися після коронакризи.

Про це він написав у facebook.

"У 2021 році ми маємо закласти надійний фундамент, аби українська економіка зростала випереджаючими темпами в наступні роки", - зазначив він. 

Він перелічив кілька трендів, які на його думку свідчать про відновлення економіки:

Реклама:
  • Зростання промисловості у квітні, через ефект низької бази, прискорилося до 13% (проти квітня 2020 року). Водночас за перші 4 місяці цього року промисловість зросла на 1,5% (проти 4-х місяців 2020). 
  • За перші чотири місяці цього року роздрібна торгівля зросла на 14% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
  • Середня номінальна зарплата українців за квітень 2021 року була на 30% більшою за ту, яку вони отримали за квітень 2020 року. Якщо враховувати зростання цін (інфляцію), то зарплати за рік зросли на 20%.
  • Експорт української продукції за перші 4 місяці цього року зріс на майже 20%. 
  • Фінансовий результат великих та середніх підприємств до оподаткування склав 166 млрд грн прибутку в порівнянні з 4,9 млрд грн збитку за аналогічний період минулого року. Частка збиткових підприємств скоротилася до 27,8% від загального числа наявних великих і середніх компаній (це найнижчий показник в І кварталі за останні 5 років).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: