"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США наклали санкції на російські судна і компанії, пов’язані з Nord Stream 2

Субота, 22 травня 2021, 10:00
 

США включили в список санкцій низку російських суден та компанії, що пов’язані з реалізацією проекту "Північний потік-2".

Джерело: Мінфін США

Деталі: Зокрема, під санкції потрапили російські Морська рятувальна служба, ТОВ "Мортранссервіс", ТОВ "Самарський теплоенергетичний фонд".

Крім того, до списку санкції потрапили судна Akademik Cherskiy, Artemis Offschore, Bakhtemir, Baltiyskiy Issledovatel, Finval, Kapitan Beklemishev, Murman, Narval, Sivuch, Spasatel Karev, Umka, Vladislav Strizhov, Yury Topchev. Останні два увійшли в список Specially Designated Nationals, фігурантам якого заборонений в'їзд в США, активи на території країни повинні бути заблоковані, забороняється вести будь-які справи і укладати угоди. Vladislav Strizhov та Yury Topchev пов’язані з ТОВ "Коксохімтранс", яке вже було в санкційному списку.

Реклама:

Нагадуємо:

Раніше повідомлялося, що США не запроваджуватимуть санкцій щодо компанії-оператора "Північного потоку-2" Nord Stream 2 AG та її керівника Маттіаса Варніґа, адже відмова від санкцій "відповідає національним інтересам" США.

Повідомлялося, що санкції скасовують, щоб "не розривати відносин з Німеччиною".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!