Американський трубопровід відновлює роботу після кібератаки

Четвер, 13 травня 2021, 12:32
 
COLPIPE.COM

Американський трубопровід Colonial Pipeline, чию роботу паралізувала кібератака 7 травня, почав відновлювати свою роботу – він забезпечує доставку 45% усього палива на східному узбережжі країни.

Про це повідомляється у пресрелізі Colonial Pipeline.

Роботу почали відновлювати о 17:00 ET, кажуть у компанії (00:00 за Києвом). Після перезапуску знадобиться кілька днів, аби повністю відновити ланцюжок поставок продукції. 

Colonial Pipeline додала, що окремі ринки, які обслуговує компанія, можуть відчувати періодичні перебої в обслуговуванні протягом періоду запуску. Трубопроводом доставляються, зокрема, бензин, дизельне паливо та реактивне паливо.

Реклама:

Крім того буде проведена серія оцінок безпеки трубопроводів. 

Нагадуємо:

Компанія Colonial Pipeline зазнала кібератаки 7 травня. Мережа щодня транспортує близько 2,5 мільйона барелів палива та інших нафтопродуктів з американських нафтопереробних підприємств біля узбережжя Мексиканської затоки до густонаселених штатів США на сході та півдні країни.

Тоді компанія повідомила, що перекрила трубопровід на дистанції майже 9 тисяч кілометрів, щоб стримати кібератаку. Через напад уряд США оголосив надзвичайний стан.

Згодом з’ясувалося, що злочинне угрупування DarkSide, яке, як вважається, стоїть за кібератакою на американський трубопровід Colonial Pipeline, - з Росії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: