У Нафтогазі повідомляють про п'ятикратне зростання заявок на приєднання споживачів

Субота, 1 травня 2021, 11:30
 

НАК "Нафтогаз України" зафіксував збільшення щоденних заявок від населення на приєднання до газопостачальної компанії після запропонованого річного тарифу на газ для населення. 

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна

У повідомленні вказується, що найбільше нових заявок було отримано з Одеської, Закарпатської та Тернопільської областей, якщо не брати до уваги регіони, які обслуговує постачальник "останньої надії". 

Нафтогаз України обслуговує понад 13% ринку, це 950 тис домогосподарств. Ще 660 клієнтів компанія забезпечує газом як постачальник "останньої надії". 

Реклама:

Нагадуємо: 

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" озвучила фіксований річний тариф на газ. Він становить 7,96 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки). 

Ціна на газ для клієнтів постачальник "останньої надії" (ПОН) в травні складатиме 9,57 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки). 

Енергорегулятор НКРЕКУ 7 квітня вніс зміни в правила і типовий договір поставки природного газу, згідно з яким постачальники газу зобов'язані до 25 квітня оприлюднити на своїх вебсайтах ціну газу і іншу інформацію про річний пропозиції. ермін дії базового річного пропозиції не залежить від початку поставки газу споживачеві і триває до 30 квітня. Постачальник протягом періоду дії базового річного пропозиції не має права підвищувати ціну.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: