У Кремлі відреагували на рішення Zoom обмежити роботу у держустановах РФ

Середа, 7 квітня 2021, 15:35
 

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков висловив нерозуміння, чому сервіс Zoom заборонив своєму російському дистриб'ютору продавати корпоративну підписку на сервіс російським держустановам.

Про він сказав на брифінгу, повідомляє Meduza.

"На жаль, це американський сервіс. Офіс, якщо я не помиляюся, у них взагалі в Польщі. Знаю, що багато клієнтів Zoom намагалися встановити зв'язок, але у них не виходило, з Польщі з ними ніхто не говорить. Треба переходити на альтернативи. Вони є", - заявив Пєсков.

За його словами, російським операторам платформ, схожим з Zoom, "треба буде добре попрацювати, щоб доробити свої сервіси", тому що "у нас ще недоробки в цій сфері".

Реклама:

"Все-таки стабільність роботи залишає бажати кращою, тому, звичайно, вимагає доопрацювання", - сказав прес-секретар Путіна.

Попри це, за його словами, російські сервіси зможуть "компенсувати" відсутність Zoom.

Він додав, що у адміністрації президента РФ немає аккаунта в Zoom або договорів з компанією, яка розробила сервіс.

"При цьому партнери Росії з інших країн організовували в Zoom "деякі міжнародні контакти, в тому числі багатосторонні", в яких брав участь Кремль. Президент Володимир Путін в щоденному режимі не використовує Zoom, оскільки є "закриті канали, які дозволяють проводити відеоконференції", - цитує видання Пєскова.

Нагадаємо:

Американська компанія Zoom Video Communications заборонила своїм дистриб'юторам продавати корпоративну підписку до сервісу онлайн-конференцій держустановам і держкомпаніям в Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: