"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Антимонопольний комітет дослідить ціни на таксі у Києві під час локдауну

Середа, 7 квітня 2021, 09:00
 

Антимонопольний комітет розпочав дослідження щодо цін на послуги таксі з запровадженням локдауну у Києві, коли вартість поїздки могла сягати тисячі та вище гривень.

Про це повідомив голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький у Facebook. 

За його словами, у зв’язку з обмеженням роботи транспорту у Києві вартість замовлення таксі в Києві зросла у два-три рази в перший день дії дії обмежень 5 квітня. "Про це свідчить інформація в популярних сервісах замовлення таксі, численні повідомлення в ЗМІ та скарги киян. Таких скарг до нашого відділення надійшло дуже багато".

Хмельницький додав, що особливо багато скарг надійшло щодо компаній зі значною часткою замовлень у Києві, а саме "Убер", "Болт" та "Уклон".

Реклама:

"Тим більше, що ситуація може свідчити про наявність в діях перевізників та особливо організаторів таких перевезень можливих ознак порушення, передбаченого частиною третьою статті 6 Закону України "Про захист економічної конкуренції" (антиконкурентні узгоджені дії суб’єктів господарювання) та/або частиною першою статті 13 Закону України "Про захист економічної конкуренції" (зловживання монопольним (домінуючим) становищем)", – заявив він.

Відтак Київське обласне територіальне відділення АМКУ розпочало дослідження щодо дотримання учасниками ринків надання послуг з перевезення пасажирів у м. Києві, а також організації таких перевезень у період посиленого карантину.

Нагадуємо:

Вранці 5 квітня столиця зупинилась у багатокілометрових заторах після того, як міська влада дозволила користуватись громадським транспортом лише окремим категоріям громадян і лише за наявності спецперепусток.

З 5 квітня у столиці не працюють школи та дитячі садочки, а в громадський транспорт пускають тільки за спецперепустками.
Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: