Зеленський: Україна відкрита до залучення іноземних інвестицій

Понеділок, 5 квітня 2021, 13:05
 

Україна розглядає Катар як одного з ключових партнерів у регіоні Затоки та Арабському світі в цілому та працює над збільшенням обсягів економічної співпраці - за словами Зеленського, Україна готова виступити гарантом світової продовольчої безпеки.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю катарським ЗМІ.

"Під час візиту мене супроводжує численна делегація високого рівня. Це свідчить про значну кількість важливих проектів та перспектив розширення взаємодії у різних галузях.

Зокрема, до складу нашої делегації входять міністри внутрішніх справ, енергетики та аграрної політики, низка керівників державних інституцій та установ, серед іншого в галузі інфраструктури та військово-технічного співробітництва, які протягом візиту проведуть окремі переговори зі своїми партнерами тут, у Досі", - зазначив Зеленський.

Реклама:

"Україна розглядає Катар як одного з ключових партнерів у регіоні Затоки та Арабському світі в цілому. Зараз ми працюємо над збільшенням обсягів економічної співпраці та розширюємо взаємодію між нашими країнами в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес", - додав він.

За його словами, планується підписання пакету двосторонніх документів щодо поглиблення співпраці у правовій та безпековій сферах, у галузі продовольчої безпеки, енергетики, молоді та спорту, охорони здоров'я.

"Буде підписано низку комерційно-інвестиційних домовленостей щодо розширення інвестиційної співпраці між двома країнами", - додав Зеленський.

"Як президент України я вважаю за необхідне не тільки залучити іноземні інвестиції. Уся моя команда, наш уряд активно працюють над тим, щоб забезпечити прозорі та передбачувані умови для інвесторів, щоб бізнесу було комфортно працювати у нас у країні.

Хочу наголосити: Україна відкрита до залучення іноземних інвестицій, зокрема суверенних та інвестиційних фондів Катару, у такі напрями, як високі технології, інфраструктура, фінансовий, енергетичний та аграрний сектори", - зазначив він.

За його словами, двосторонній товарообіг між Україною та Катаром за результатами "пандемічного" 2020 року сягнув майже 150 млн дол.

"Це вдвічі більше, ніж, наприклад, у 2018 році. А цьогоріч динаміка товарообігу між нашими країнами ще й збільшилася. Однак упевнений, що потенціал нашої торговельно-економічної співпраці значно більший. І ми спостерігаємо активізацію відносин у різних сферах", - сказав президент.

"Україна є потужним постачальником продукції металургійної промисловості. Також ми - надійний постачальник продукції аграрного сектору та харчової промисловості. Наша країна готова виступити гарантом світової продовольчої безпеки.

Українські експортери мають змогу вже зараз впроваджувати необхідні процедури сертифікації, насамперед ідеться про відповідність вимогам "халяль", - резюмував він.

Нагадуємо:

Повідомлялось, що президент України Володимир Зеленський і  Олена Зеленська 5 квітня відвідають з офіційним візитом Державу Катар.

Під час візиту в Катар будуть обговорюватися питання продовольчої безпеки, експорту та спільні інвестиції в розвідку видобутку газу в Україні.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: