Румунський оператор ГТС почав розділяти потужності на аукціонах в точці з’єднання з Україною

Неділя, 4 квітня 2021, 17:49
 

Оператор газотранспортної системи Румунії з 1 квітня почав розподіляти  потужності у формі аукціонів в точці з’єднання з Україною.

Про це повідомляє оператор ГТС України.

Цього разу оператор газотранспортної системи Румунії SNTGN Transgaz SA розпочав продаж потужності на точці міждержавного з’єднання з Україною Орлівка/Ісакча-1 на аукціонній платформі RBP.

"ОГТСУ постійно та системно працює з усіма своїми колегами для того, щоб на кожному кордоні з Україною подібні практики стали реальністю та сприяли подальшій інтеграції українського та сусідніми ринками. Раді, що до Польщі, Угорщини зараз доєдналися і румунські колеги з такою пропозицією", – заявила директорка з питань взаємодії з державними органами та міжнародними організаціями Ольга Бєлькова.

Реклама:

За її словами, це ще один крок до полегшення використання Трансбалканського газового коридору. Вона висловила сподівання, що Словакія також запровадить таку систему  до кінця 2021 року.

Нагадуємо:

З 1 жовтня 2020 року Оператор ГТС України, здійснює розподіл потужності по всіх точках міждержавного з’єднання виключно шляхом проведення аукціонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!