Кличко не виключає зняття локдауну, запровадженого у Києві до 30 квітня

Вівторок, 27 квітня 2021, 09:15
 

Якщо ситуація з поширенням коронавірусу у Києві не буде погіршуватися, міська влада не виключає послаблення суворих обмежень, які були запроваджені до 30 квітня.

Про це в ефірі програми "Свобода слова" заявив мер Києва Віталій Кличко, передає прес-служба КМДА.

"У середу, 28 квітня, буде засідати комісія з надзвичайних ситуацій міста, що складається з епідеміологів, вірусологів та інших фахівців. Вони ухвалять рішення, зважаючи на епідеміологічну ситуацію. Ми не виключаємо послаблення запроваджених обмежень", - сказав Кличко.

"Локдаун дав позитивні результати. Але розслаблятися зарано! Є багато ризиків. Цей вірус дуже небезпечний та агресивний. Як бачимо, все частіше від нього помирають не тільки літні люди, а й молоді. Тільки минулого тижня в Києві від ускладнень хвороби померли понад 300 людей", - додав він.

Реклама:

За словами мера Києва, запроваджений локдаун - вимушений крок, адже ситуація із захворюваністю в столиці була критичною.

"Я постійно спілкуюся з представниками малого та середнього бізнесу. Я розумію, що вони несуть дуже великі втрати, збитки. Як і місто. Столиця тільки в першому кварталі цього року недоотримала вже понад 2,5 мільярда гривень у бюджет.

Але нам треба всім разом боротися з розповсюдженням хвороби. Сьогодні найголовніше - зберегти здоров’я і життя людей", - сказав Кличко.

Нагадаємо:

21 квітня уряд продовжив до 30 червня режим надзвичайної ситуації через ситуацію з коронавірусом.

Нині у "червоній" зоні перебувають Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Одеська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська та Чернівецька області. У жовтій зоні - Закарпатська, Івано-Франківська та Херсонська області, решта областей віднесені до помаранчевої зони.

На даний час діє адаптивний карантин, тож у різних регіонах різні обмеження залежно від епідемічної ситуації. У Києві – практично локдаун із обмеженим доступом до транспорту, він триватиме щонайменше до 30 квітня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: