"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вертоліт NASA на Марсі пролетів 50 метрів

Понеділок, 26 квітня 2021, 10:20
 

Марсовий вертоліт NASA Ingenuity під час третього польоту 25 квітня встановив рекорд щодо швидкості та відстані.

Джерело: NASA.

Деталі: За повідомленням агентства, вертоліт перевищив навіть показники, які він демонстрував під час тестування на Землі.

Безпілотник під час третього випробувального польоту подолав відстань у 50 метрів, це прирівнюють до більшої частини довжини футбольного поля.

Реклама:

Крім того, Ingenuity продемонстрував швидкість польоту – 2 м/с. А піднявся він на висоту 5 м – як і під час попереднього польоту.

Після встановленого рекорду команда Ingenuity Mars Helicopter планує четвертий політ через кілька днів.

Що передувало:

Гелікоптер "Ingenuity", який прибув на Марс разом із марсоходом "Perseverance", здійснив свій перший політ в атмосфері "червоної планети". 

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) вдруге провело успішні випробування вертольота Ingenuity, який доставили на Марс марсоходом Perseverance. Перед цим на планеті вперше отримали кисень із атмосфери.

Передісторія:

Марсохід американського космічного агентства NASA "Perseverance", який покинув Землю 30 липня 2020 року, 18 лютого 2021 року здійснив вдалу посадку в 45-кілометровий кратер Єзеро на західній околиці рівнини Ісіди в північній півкулі Марса.

19 лютого ровер "Perseverance" надіслав на Землю перші фото, а 22 лютого – перше відео з Марсу.

Перший випробувальний політ "Ingenuity" мав відбутися на початку квітня (не раніше 8.04), але його двічі переносили й призначили на 19 квітня.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: