За 2020 рік Продовольчо-зернова корпорація отримала 5,8 мільярдів збитку

П'ятниця, 16 квітня 2021, 12:20
 

Акціонерне товариство "Державна продовольчо-зернова корпорація України" за підсумками 2020 року отримало чисті збитки на суму 5,8 млрд грн.

Про це свідчить зведений звіт про виконання показників річного фінансового плану компанії, повідомляє проєкт Марлін.

"За результатами 2019 року Державна продовольча корпорація отримала чистий збиток на суму 1,54 млрд грн, а у 2018 році сума збитку склала 1,49 млрд грн.

Загальна сума заборгованості Державної продовольчої корпорації перед різними партнерами становить 29,7 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Чистий дохід від реалізації продукції становить 7,1 млрд грн, що вдвічі менше ніж у 2019 році.

"На додатковий запит Марліну відповіли, що зменшення показників було зумовлене зниженням обсягів реалізації товарів по комерційній діяльності корпорації відносно планових показників.

У 2020 році середня кількість працівників Державної продовольчо-зернової корпорації України склала 4413, тоді як минулого року в корпорації працювало 4541 осіб - на 128 більше. Відповідно до пояснювальної записки, зменшення кількості працюючих було зумовлене проведенням оптимізації працівників", - додає Марлін.

З листопада 2020 р. на ДПЗКУ призначений в.о. голови правління - Андрій Власенко. До того він очолював інше державне підприємство "Укрліктрави".

"За даними Слідство.Інфо, на сайті Мінекономіки містилося повідомлення про звільнення Андрія Власенка з посади керівника "Укрліктрави" через "неналежне виконання своїх службових обов’язків". Під його керівництвом борг підприємства сягнув більш ніж 12 мільйонів гривень і всі рахунки "Укрліктрав" були заблоковані", - додає видання.

Державна продовольчо-зернова корпорація - національний оператор зернового ринку України, надає послуги у сфері зберігання, переробки, перевалки та експорту зернових. Корпорація позиціонує себе на ринку як найпотужніша державна вертикально–інтегрованою компанія в аграрному секторі економіки країни.

Рекомендуємо почитати: Керівник ДПЗКУ Саймон Чернявський: Через півтора року компанія може стати банкрутом

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: