PROMOTED

Що відомо про модульні АЗС

Четвер, 15 квітня 2021, 14:10
 

Модульні АЗС - це законний, безпечний і зручний формат заправок, який давно є нормою для Європи та США. В Україні вони тільки починають розвиватися всупереч перешкоджанню з боку монополістів паливного ринку.

Що відомо про малі модульні АЗС:

Розташовані в зручних місцях

Конструкція модульних АЗС проста і компактна, вона легко розміщується на малій ділянці землі, що в містах, що вздовж траси.

Для будівництва і облаштування такої заправки необхідно від 40м2, в той час як традиційні АЗС займають площу в десятки разів більше. При цьому всі необхідні норми безпеки дотримані.

Такі АЗС дуже практичні, а головне безпечні, і в цьому їх велика перевага для розвитку.

Демократична ціна палива

За все потрібно платити. І споживач повинен сам обирати за що саме, тільки за паливо або за додаткові послуги на АЗС.

Розмір і сервіс АЗС завжди відображається на ціні кожного літра. І тут важливо все: масштаб АЗС, витрати на рекламу, оплата електроенергії і зарплат, обслуговування обладнання і багато іншого.

На модульних АЗС клієнт платить тільки за паливо, і нічого більше. Тому ціна приємно радує споживачів, вона на 10-25% менше від стели великих АЗС.

Чи потрібно платити більше і чи варто - кожен вирішує сам.

Швидка заправка

На модульних АЗС немає черг на заїзд, в касу, очікування операторів та кави. Все просто і швидко. Клієнт може взагалі не виходити з машини або самостійно її заправити і розплатитися банківською карткою, отримавши такий же чек про оплату, як і на великих АЗС. А держава отримує таку ж сплату податків і робочі місця.

Стандарти якості

Модульні АЗС це прямі поставки палива. Весь логістичний ланцюжок побудовано таким чином, що виключає будь-які можливості маніпуляцій з пальним, воно доставляється безпосередньо від виробника до споживача. Немає можливості для того, щоб "бадяжити" та розбавляти малі обсяги.

Безпечно

Незважаючи на всі спроби монополістів дискредитувати легальні модульні АЗС в ЗМІ, факти свідчать про протилежне. Модульні АЗС відповідають всім правилам пожежної безпеки, та й кількість інцидентів там набагато менше, ніж у великих гравців галузі. Це легко підтвердити подивившись  новини та звіти пожежників.

В Україні легальні модульні АЗС - це стимул для розвитку всієї галузі, і доступне паливо для споживача. Це конкурентний формат, тисячі робочих місць, мільйони задоволених клієнтів і мільйони податків до бюджету.

На ринку нашої країни такий формат тільки починає розвиватися і вже стикається з лобіюванням заборон своєї діяльності з боку монополістів. 

Паливний ринок повинен розвиватися завдяки прозорій і чесній конкуренції. Протиріччя чинного законодавства ускладнюють ліцензування і роботу малих АЗС.

Колізійність норм в сфері регулювання діяльності та ліцензування малих АЗС підштовхнуло їх об'єднуватися в Національну Асоціацію паливного рітейлу для захисту своїх законних прав.

Учасники НАПР домагаються єдиних прийнятних правил ліцензування і рівних можливостей для діяльності на паливному ринку.

Успішна практика Європи та США показала, що модульні АЗС - безпечний і практичний формат, який повинен розвиватися і в нашій країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Підпишіться на наші повідомлення!