Зеленський підписав закон про закупівлю "пакунків малюка" через ProZorro

Понеділок, 12 квітня 2021, 11:45
 

Президент Володимир Зеленський підписав закон № 1359-ІХ, який, зокрема, передбачає, що товари для комплектування "пакунка малюка" закуповуватимуть на відкритих аукціонах через систему ProZorro.

Про це повідомляє Офіс президента.

"Підтримка сімей під час вагітності та після народження дитини є одним з першочергових завдань держави. З цією метою породіллям надається одноразова натуральна допомога у зв’язку з вагітністю та пологами - "пакунок малюка". Але на сьогодні на законодавчому рівні не закріплений орган, відповідальний за призначення та виплату такої допомоги.

Закон, що його підписав рпезидент, вирішує це питання, закріплюючи повноваження з призначення та виплати такого виду державної допомоги за органами соціального захисту населення за місцем проживання батьків (усиновлювачів, опікуна, піклувальника) новонародженого.

Реклама:

При цьому допомога "пакунок малюка" не зараховується до розміру допомоги при народженні дитини (41 280 гривень)", - йдеться у повідомленні.

Також закон закріплює вартість "пакунка малюка" на рівні трьох розмірів прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого законом на дату оголошення про проведення конкурентних процедур закупівель. Кінцева ціна визначається в результаті закупівельного аукціону.

"Такі зміни до законодавства дадуть змогу проводити закупівлі товарів для комплектування "пакунка малюка" на відкритих прозорих аукціонах через електронну систему ProZorro з метою більш ефективного використання бюджетних коштів", - додали в ОП.

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування.

Нагадаємо:

30 березня Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроєкт №5064, яким пропонується встановити вартість одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" у розмірі трьох прожиткових мінімумів для дітей до 6 років та визначати кінцеву ціну в результаті аукціону. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: