Отримувачів субсидій може стати більше: прем'єр дав доручення

Вівторок, 9 березня 2021, 18:35
 

Прем'єр Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам опрацювати можливість розширення кола отримувачів субсидій.

Про це повідомляє Урядовий портал за підсумками наради щодо стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги під головуванням Шмигаля.

Окрім Шмигаля, у нараді взяли участь міністр соціальної політики Марина Лазебна, в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко, представники Міністерства фінансів і Міністерства розвитку громад та територій, керівництво НАК "Нафтогаз" і народні депутати.

"Необхідно розробити комплексне рішення, яке дасть змогу погасити вже наявну заборгованість. Водночас держава надалі підтримуватиме тих громадян, хто не може сплачувати за комунальні послуги", - заявив прем'єр.

Реклама:

"За підсумками наради Денис Шмигаль дав доручення профільним міністерствам опрацювати можливість розширення кола отримувачів субсидій, зокрема провести відповідну роботу щодо інформування населення про можливість отримання такої допомоги, а також створити інструмент, який допоможе населенню звіряти розрахунки з постачальником.

Крім того, глава уряду доручив Мінфіну разом з Міненерго напрацювати механізм щодо вирішення проблеми протермінованої заборгованості, а Мінрегіону спільно з місцевою владою провести комунікаційну роботу для запобігання подальшого зростання боргів за житлово-комунальні послуги", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: