''Укроборонпром'' почав повну інвентаризацію інтелектуальної власності

Вівторок, 9 березня 2021, 11:55
 

"Укроборонпром" розпочав повну інвентаризацію інтелектуальної власності всіх підприємств-учасників держконцерну.

Про це у блозі на УП повідомив заступник гендиректора "Укроборонпрому" Мустафа Найєм.

За його словами, головний актив оборонних підприємств - це інтелектуальна власність.

"Отже, ми почали повну інвентаризацію інтелектуальної власності всіх підприємств-учасників державного концерну "Укроборонпром". Ви здивуєтеся, але за всі роки існування у концерні ніколи не проводився централізований збір та аналіз стану технічної документації на озброєння та військову техніку.

Реклама:

Наприкінці минулого року нашим управлінням була розроблена комплексна Політика управління об'єктами прав на інтелектуальну власність. Документ підписаний генеральним директором Юрієм Гусєвим, і вже третій місяць триває впровадження нових процедур на усіх підприємствах концерну", - написав Найєм.

За його словами, кінцева мета - забезпечити всеохоплюючій облік, ефективний захист та адекватну монетизацію інтелектуальної власності.

"Це непросте завдання з урахуванням того, що левова частка документації знаходиться під грифом ДСК або становить державну та комерційну таємницю. Наразі дані збираються усіма наявними засобами, які дозволяють забезпечити повний захист інформації, як у процесі передачі, так і під час обробки та зберігання даних.

На даний момент нашим управлінням вже розроблено реєстр наявної технічної документації на всі види озброєння та військової техніки. База даних продовжує наповнюватись, і на сьогоднішній день у розпорядженні наших підприємств вже зареєстровано 3942 одиниці технічної документації, з яких 3135 є власністю самих підприємств, решта - належить державним замовникам", - додав він.

Заступник гендиректора "Укроборонпрому" зазначив, що наступний крок - винесення цього питання на розгляд державних органів влади - Міністерства стратегічних галузей промисловості, Мінекономіки та РНБО.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: