Рада у першому читанні підтримала законопроєкт щодо мультимодальних перевезень

П'ятниця, 5 березня 2021, 16:19
 

Верховна Рада на засіданні 5 березня підтримала у першому читанні законопроєкт щодо розвитку мультимодальних перевезень - він є одним із ключових у співпраці з ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Законопроєкт підтримали 262 народних депутати.

Як зазначають у відомстві, він вдосконалює існуючу законодавчу базу та запроваджує правові механізми для ширшого використання мультимодальних/контейнерних вантажних перевезень у транспортній системі України. "Це, у свою чергу, сприятиме захисту навколишнього середовища через переорієнтацію значної частини перевезень з автошляхів на річку та інші екологічні види доставки", - кажуть у Мінінфраструктури.

Реклама:

Зокрема, пропонується ввести єдиний договір мультимодального перевезення незалежно від зміни видів транспорту.

"Щоб повною мірою реалізувати свій транзитний потенціал, Україна теж має долучатися до цих процесів і використовувати всі можливості, які надають мультимодальні перевезення та сучасні цифрові технології", - прокоментував ухвалення документу у першому читанні міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Також законопроєкт впроваджує відповідальність оператора такого перевезення за вантаж перед замовником послуги з моменту прийняття ним вантажу та до моменту його видачі.

Криклій підкреслив, що прийняття закону важливе для України у контексті інтеграції до ЄС, адже імплементує положення Директиви Ради ЄС щодо встановлення спільних правил для окремих видів комбінованих перевезень вантажів між державами-членам.

Крім того, додав очільник відомства, він спрямований на приєднання України до Угоди про розвиток мультимодальних перевезень TRACECA – міжнародної транспортної програми за участі Європейського Союзу та 14 держав-членів Східноєвропейського, Кавказького та Центральноазіатського регіонів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: