МЗС створило проєкт для експорту українського ІТ

П'ятниця, 5 березня 2021, 11:54
 

Міністерство закордонних справ та асоціація "IT Ukraine" запускають проєкт "IT Export Boost", у рамках якого, за залучення українських посольств та консульств, просуватимуть ІТ-послуги українських компаній за кордоном.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Зазначається, що наразі йдеться про 14 країн: США, Велику Британію, Ізраїль, Японію, Сінгапур, Республіку Корея, Індію та ще 7 європейських країн (Швейцарію, Німеччину, Нідерланди, Швецію, Данію, Фінляндію, Норвегію).

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, дипломатичні представництва України в цих країнах допоможуть українським IT-компаніям налагодити контакти з потенційними замовниками як з державного, так і приватного сектору. 

Реклама:

"У 2020 році багато секторів економіки постраждали внаслідок пандемії, але експорт ІТ-індустрії навпаки зріс на $853 млн, тобто понад 20%. Частка комп’ютерних послуг в загальному експорті країни досягла 8,3%, - нагадав Кулеба. Проєкт "IT Export Boost" має надати додатковий імпульс не лише експорту, але й залученню до України науково-дослідних центрів міжнародних компаній".

Представники асоціації, зі свого боку, будуть співпрацювати з українськими дипломатами щодо особливостей ІТ-індустрії:

"Україна послідовно закріплюється за кордоном у ролі постачальника не лише товарів, а і високотехнологічних послуг. Тому нашим дипломатам важливо розумітися на особливостях цього ринку задля ефективних переговорів із потенційними іноземними партнерами та замовниками послуг українських компаній", - зазначив Кулеба

Він також додав, що "щойно дозволятимуть карантинні обмеження", МЗС планує організувати низку торговельних місій українських ІТ-компаній до зазначених країн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: