ОПЕК+ не змінила обмежень пропозиції нафти у квітні, ціни "стрибнули" на 5%

Четвер, 4 березня 2021, 19:57
 

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК+) на зустрічі 4 березня вирішила не змінювати встановлених обмежень на денну пропозицію нафти у 7,2 мільйона барелів, ціни на сировину сягають нових максимумів з 2020 року.

Про це йдеться у повідомленні ОПЕК, дані Markets Insider.

В Організації висловили подяку Саудівській Аравії за добровільне скорочення пропозиції нафти з 1 лютого на два місяці, "що підтримало стабільність ринку". Країна також ухвалила рішення обмежити пропозицію нафти у квітні на 1 мільйон барелів на день.

"Міністри схвалили продовження рівнів виробництва у березні на квітень, за винятком Росії та Казахстану, яким буде дозволено збільшити видобуток на 130 та 20 тис. барелів на день у зв’язку з тривалими сезонними трендами споживання", - йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті організації.

Реклама:

Нафта марки Brent вартує 67,24 долара за барель (+5,08%), ф’ючерси West Texas Intermediate (WTI) мають котирування у 64,27 доларів за барель (+5,27%). 

 
markets insider

Як пишуть Reuters, аналітики на ринку передбачали послаблення обмежень ОПЕК на 0,5-1,5 млн барелів виробництва у квітні: "Це велика несподіванка, якщо ОПЕК залишить видобуток у незмінному вигляді в квітні ... цей крок спричинить падіння запасів швидкими темпами, а разом із цим ціни на нафту зростатимуть протягом наступних місяців".

Згідно з заявою, ОПЕК + зустрінеться знову 1 квітня, аби обговорити рівень виробництва за травень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: