Держбанк відсудив 6 мільярдів у забудовника хмарочосів біля центрального РАЦСу в Києві

Четвер, 4 березня 2021, 09:15
 

Суд задовольнив позов "Укрексімбанку" до компанії "Агентство офісного будівництва" і вирішив стягнути з відповідача на користь позивача 5,95 мільярда гривень заборгованості за кредитним договором.

Про це йдеться в матеріалах Господарського суду Києва, пише Finbalance.

Зазначається, що ці кошти були надані банком на фінансування будівництва громадського центру Sky Towers на перетині вул. Шолуденка, проспекту Перемоги та вул. Борщагівської в Шевченківському районі Києва.

Згідно з матеріалами суду, позичальник порушив свої кредитні зобов'язання, забезпечені іпотекою.

Реклама:

Директор департаменту реструктуризації і стягнення "Укрексімбанку" Олег Лазовський уточнив, що проблеми з обслуговуванням кредиту у "Агентства офісного будівництва" почалися з 2014 року.

"У серпні 2019 року з метою врегулювання заборгованості між банком і боржником було досягнуто домовленостей щодо фінансової реструктуризації. Однак заборгованість так і не була реструктуризована, тому вже новим менеджментом банку в червні 2020 року було вирішено почати процедуру примусового стягнення", – зазначив голова департаменту держбанку.

У держреєстрі кінцевим бенефіціаром "Агентства офісного будівництва" вказано Девіда Ізраела.

Нагадуємо:

Sky Towers – проєкт KDD Group, в минулому одного з найбільших девелоперів в Україні.

Одними з її основних бенефіціарів вважалися брати Константиновські та структури, близькі до ексміністра вугільної промисловості Віктора Тополова.

У 2011 році повідомлялося, що стратегічним інвестором KDD Group став Андрій Веревський (контролює агрохолдинг "Кернел"), придбавши 68,2% акцій за 16 млн доларів.

У 2012 році з'явилася інформація, що офісно-готельний комплекс Sky Towers придбала американська компанія Cimbrorum Holdings.

За даними ЗМІ, сума операції нібито становила 202,4 млн, причому продавець нібито повинен був отримати тільки 12 млн доларів, тоді як решта коштів повинні були піти на покриття боргів KDD Group (в т.ч. перед "Укрексімбанком" на 168,4 млн доларів).

Власник компанії-покупця не розкривався.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: