Виробник теплоенергії на Львівщині може у квітні лишитись без газу через багатомільйонні борги

Середа, 31 березня 2021, 13:30
 

Заборгованість ДКП "Стебниктеплокомуненерго" (Львівська обл.) за укладеними з "Нафтогазом" договорами становить 15,9 млн грн - у разі непроведення термінових розрахунків та виконання інших вимог відповідного положення транспортування газу компанії буде припинено.

Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу" до ДКП "Стебниктеплокомуненерго", яке є у розпорядженні ЕП.

"Відповідно до вимог Положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку, затвердженого постановою Кабміну від 19.10.2018 №867 постачання природного газу виробникам теплової енергії здійснюється у разі виконання умов, визначених 11 пунктом Положення", - йдеться у листі.

Зазначається, що підприємство не виконує "жодної з вимог" положення щодо розрахунків, тому "Нафтогаз" "не має правових підстав для постачання природного газу у квітні 2021 року".

Реклама:

Підкреслюється, що загальна заборгованість ДКП Стебниктеплокомуненерго за укладеними з "Нафтогазом" договорами становить 15,9 млн грн.

"За оперативними даними станом на 26.03.2021 для виконання вашим підприємством вимог Положення щодо розрахунків необхідно сплатити на користь компанії грошові кошти у розмірі не меншому ніж 4 761 055,45 гривень", - йдеться у листі.

"Нафтогаз" наголошує на необхідності проведення термінових розрахунків.

У разі невиконання вимог Положення щодо розрахунків вимагають "самостійно припинити газоспоживання з 07 год. 00 хв. 1 квітня 2021 року".

"У разі невиконання цієї вимоги транспортування/розподіл газу підприємству буде припинено у встановленому законодавством порядку із залученням відповідних Операторів ГТС/ГРМ", - додали в "Нафтогазі".

Нагадаємо:

56 підприємств теплоенергетики станом на 25 березня не виконують жодної з вимог для отримання газу у межах спецобов'язків (ПСО), для отримання газу в квітні вони мають сплатити понад 820 млн грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!