Тарифні ставки та посадові оклади залізничників збільшаться на 10% – "Укрзалізниця"

Вівторок, 30 березня 2021, 12:15
 

"Укрзалізниця" і профспілки домовилися з 1 червня 2021 року збільшити на 10% тарифні ставки та посадові оклади залізничникам. 

Про це повідомляє прес-служба УЗ.

Також сторони домовились, що за умови виконання основних дохідних показників, другий етап підвищення заробітних плат відбудеться з 1 жовтня цього року.

"Обидва підвищення будуть застосовані до працівників компанії, посадові оклади яких наразі менше 30 тис грн. Відповідні домовленості закріплені у спільному рішенні про співпрацю та взаєморозуміння, яке підписали в. о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик і лідер Профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Бубняк", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Ми усвідомлюємо свою відповідальність за сталу роботу компанії. Саме тому було прийняте рішення підвищити заробітну плату залізничникам, які мали найнижчу оплату та були найменш захищеними.

Ми даємо сигнал нашим працівникам, що з величезною повагою ставимося до їх важкої щоденної роботи. Нині головна мета керівництва Укрзалізниці - знайти розумний баланс, при якому зможемо поліпшити життя залізничників та керувати компанією таким чином, щоб досягати якомога вищих фінансових результатів", - заявив Іван Юрик.

він також висловив сподівання, що зі свого боку профспілки підтримуватимуть політику АТ "Укрзалізниця" та допоможуть спільно відстоювати перед відповідними державними органами влади особливо гострі питання".

"Серед них: уніфікація тарифів на вантажні перевезення, звільнення від сплати податку на землю залізничного транспорту, акцизного податку на дизельне пальне, зменшення сплати дивідендів у державний бюджет тощо", - додали в УЗ.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що "Укрзалізниця" з 15 квітня відновлює п'ятиденний робочий тиждень для всіх залізничників, а з червня ініціює підвищення зарплат на 8%.

Крім цього, з 1 квітня розмір добових витрат на відрядження у межах України збільшується на 25%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: